Saturday, July 30, 2011

Day 17 – How you hope your future will be like.


*i wish i had twin! amin..

Holla.. task untuk hari ini ialah 'how i hope my future will be'.. dengan lafaz bismillah saya akan gambarkan bagaimana rupa masa depan yang saya harapkan.. pap pap oley!!
Pada masa hadapan, saya harapkan kerjaya yang stabil dengan sumber pendapatan yang mampu bagi saya makan dengan gembira... membeli belah dengan bahagia.. Sebabnya, bila dah belajar 4 tahun dengan stressnya, ofcozlah kerja yang diminati itu nanti akan buatku aman damai ... [selalu pesan kat mama, "ma, doakan nana dapat kerja best-best tau. Amin.."]
Bila kerjaya dah pas.. Mesti masuk bab yang semua pertengahan remaja sibuk berdiskusi ... 'kawen'... Harapan kalau kawen haraplah sama-sama saling sayang menyayang cinta dikenang, perasaan menjadi rindu.....oooo... pendek kata, semuanya saling lah.. saling membantu, saling memberi, saling menerima [korang faham punyalah bab saling-saling ni!!]... Apa yang nak diharap lagi... harapkan semua yang baik-baik ajalah!! Suami baik, family baik, kesihatan baik..
Kawen dah pas... Masuk bab anak.. Sayer nak twin! Amin! ... biar dia ada kawan nak main [sebab saya anak tunggal, saya tahu.. x best main sorang-sorang tau!!].. Dengan harapan, anak-anak nanti adalah anak yang cemerlang dunia dan akhirat.. i'allah!!
Eh, bab itu untuk yang muda... apa cerita plak dengan yang tua? Semoga Allah memberi kesihatan yang baik buat our parents... Biar sempat timang cucu.. Timang tinggi-tinggi sampai cucur atap!! Jangan ader kisah sentap-sentap!!
Sekian.



2 comments:

Luqeem™ said...

twins tu. hee. org kata nk ada twins kena kuat..:)

Nana (phoged) said...

kna double kuat sbb twin ea?
da nak an..

member agy best nk triplet..
3X ganda kuat itu harus!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...