Saturday, July 16, 2011

Hamster makan bawang



* part 1:46 si hamter kecik terlentang!! hahah!!

holla..holla.. hamster makan bawang x? hamster orang lain xtaulah. hamster nana makan bawang!! perghhh.... tabik lah, nana pun x suka bawang. kalau pergi kedai makan laksa mesti minta laksa kosong tapi letak cili, telur & kuah [kalau dapat yang ada limau & sambal sedap gak.. nyum..nyum..].

actually, niat asal bukannya nak eksperimen hamter makan bawang atau x. asalnya main-main dengan anak hamster yang kecik sekali. tapi dia asyik attempt nak gigit tangan. so, nak ajar dia sket.. pergi dapur amik bawang kasik dia makan.. [niat jahat memang nak buli si kecik makan bawang]..

bila bagi dia makan.. hamster yang lain pun nak bawang jugak.. heh.. excited lak tengok dia suka makan.. pastu berulang alik pergi dapur amik bawang lagi.. owh.. sebab xcited tengok dia makan, terus naik atas amik phone nak record video dia makan bawang.. hahah.. [oyeah.. memang xder keja pun!!]...

so, kesimpulannya.. hamster nana makan bawang...owh, lepas tu bagi dia makan halwa jeruk.. pun dia makan jugak.. siap berebut-rebut.. [ada gak niat nak bagi dia try cili tapi macam kejam sangat..]

p/s: saiz ni ok x en. luth? hihi...

update info sket:
tq to en. hidayat yang inform that hamster yang makan bawang berterusan boleh menyebabkan ia menghidap anemia.. OMG!! so, don't try this to ur pet ok!!

5 comments:

Hidayat MY said...
This comment has been removed by the author.
Hidayat MY said...

ALAMAK..HAMSTER X BOLE MAKAN BAWANG TAW.HARMFUL KEPADA PETS..BOLEH SEBABKAN ANEMIA..BOLEH RUJUK LINK KAT BAWAH NI

BAWANG BAHAYA KEPADA PETS

phoged (dk4me) said...

really???
alamak.. btol2 terbuli hamster la ni?
coz, usually my hamster memilih & x mkn aper jer yg saya bg..
x sgka lak it could b harmful~

Hidayat MY said...

kalau makan segigit still ok kot..kalau makan berterusan, boleh jadi anemia..simptom mcm fatigue, xmakan..x aktif..dan mungkin boleh jadi heart failure..tp kalau 1st time still ok kot

phoged (dk4me) said...

owh.. nasib baik...
tq sangat k!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...