Wednesday, August 24, 2011

Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita.



Copy paste dari http://eienrazak.blogspot.com & tambah sket2!!


Syarat-syarat contest!!

1) Terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki ataw

perempuan ataw kedua-duanya sekali--- saya perempuan!!


2) Digalakkan follow blog penganjur Dayah Jelita dan Eien Razak. Saper follow dapat samperit sebijik..hik3 --- nak satu balang boley tak??? hihi... da folo dah!!


3) Tulis satu entri penyertaan untuk menyertai contest ini.
  • Tajuk Entri : Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita.--- siap!!
  • Letak banner contest ini.


  • Letak gambar pilihan anda sebelum edit dan selepas edit.**

before

after

  • Tulis sedikit penerangan tentang gambar tersebut.
-Diedit menjadi theme garden konon-kononnya.. ntahla nampak ke x kononnyer taman tue..

-Makanya, daun di pokok luar cermin dicambah-cambah untuk dapatkan efek taman kononnya!!

-Tirai putih di extend untuk kekemasan background yang lebih menonjol..hahah..yo yo jer!!

-Efek brighten untuk gantikan natural light yang x berapa ada sebab waktu tue pun da nak menjelang maghrib..tapi dengan muka-muka pun da jadi putih melepak bak snow white celup tepung!!

-Ditambah dengan efek bloom-bloom untuk efek baju lebih terserlah putih berseri seperti menggunakan serbuk pencuci breeze atau TOP!!


  • Tag seorang rakan dan pastikan dia tahu dia ditag. Kalau rajin anda boleh tolong sebarkan contest ini. --- dengan kuasa veto, saya tag Fatin Adawiah!!!
  • Linkan entri penyertaan anda ke sini dengan cara meninggalkan komen kat bawah nie..jika tidak macam mana kami nak tahu anda join contest ini kan? --- ini, sila tinggalkan di blog beliau yer.. jgn tersilap ttggal kat sini.. klo tertinggal MG buat-buat x nampak jer!!
4) Syarat-syarat gambar yang hendak diedit.**
  • Gambar berseorangan atau ramai dibenarkan.] --- MG pilih gambar sorang, gambar ramai-ramai lagi banyak nak kena edit... t salah banyak.. mulala nak nanges laju-laju!!
  • Boleh juga jika anda nak edit selain dari gambar manusia contohnya permandangan atau haiwan. --- maap, tiada haiwan dalam gambar di atas... hanya manusia dan kononnya permandangan sket!!
  • Terpulang kepada anda samada nak guna adobe photoshop, picasa, piknik, photoscape, paint dan sebagainya. --- photoscape lagi cepat!!
  • Wajib meletak dua keping gambar iaitu sebelum edit dan selepas edit supaya kami dapat nilai perbezaannya. --- dah!! dah!! kat atas.. cer nek atas balik!!
5) Pemenang akan dinilai berdasarkan perbandingan gambar
sebelum edit dan selepas edit.

Faktor yang akan diambil kira adalah kreativiti, keunikan dan kekemasan --- errrr, makanya MG x arif bab-bab ni dan serahkan pada yang lebih arif, eien dan dayah untuk judge..hihi.. kasik r can sket.. hadiah banyak ngat yang menarik hati tue!!



6) Seramai 10 orang peserta akan dipilih sebagai pemenang. ( mungkin lebih )--- like!! like!! like!!

7) Pelbagai hadiah ditawarkan untuk para pemenang. Berikut merupakan senarai sponsor dan
hadiah yang bakal dimenangi --- banyak dan menarik dilihat u oollsss!!
8) Sesapa yang ada pertanyaan tentang contest ini atau berminat untuk jadi sponsor boleh hubungi kami di :-
9) Tarikh tutup penyertaan adalah pada pukul 11.59 pm 30 SEPTEMBER 2011

10) Sekian, terima kasih kerana sudi join :)

18 comments:

jaya jr said...

haha,sebulan lebih lagi ni..lepak aa duuluu..kui3

DaYaH JeLitA said...

thanks sebab sudi join..cantik gambar tu :)

Heidi Shafiq said...

mcm gmbr majalah.. :)

Nana (phoged) said...

jaya jr. : lps raya da strt sem..
x dpt nk lepak2!!!

dayah jelita: ur welcome!!
ye ker cantik.. thanx!!

heidi shafiq: hihi.. maceh!!

eienrazak said...

thank youu !goodluck :)

Cik Siti Aziz said...

go0d luck!

Nana (phoged) said...

eien: (^_^)
thanx!

cik siti: thanx

Ninie said...

kiter dah follow awk ke 501 =) ...follow me back. Salam ziarah!

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com

Nana (phoged) said...

ninie: done!!

(^_^) thanx

'IzzatyKhairuddin' ツ said...

goodluck jgak

Ku Azhar said...

gile cantik!

Zul Fattah said...

cam best je..
http://zulfattah.blogspot.com/

Nana (phoged) said...

izzaty: thanx

ku azhar: dia pn edit cntik jgak!! :)

zul fattah: join jom

Oppa Kudin Nz said...

good luck!! ^^

Nana (phoged) said...

thanx oppa

fatinadawiah said...

nana..thanx tag tin..terharu sgt2!!

btway..mcm dorg ckp de sbulan lg..nak plih pic cun dolu..hee

camat arie rye maaf zhir batin k nana=))

Nana (phoged) said...

hihi.. ololo..tharu lak..
sweet x sayer??

sebulan tue tggu kejap jer...

selamat ari raya atin!!

aima mazlan said...

dari contest yg same jugak!
gud luck ye kamu :)
http://cinonetstory.blogspot.com/2011/09/photo-editing-contest-by-eien-razak.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...