Thursday, August 25, 2011

SEMBANG I Elak promoter tegar


Pernah tak korang mengalami situasi dimana promoter-promoter tegar berjaya tukar fikiran korang dari tak nak beli tetiba bley pulak korang amik jer benda dia promote and bayar kat kaunter... balik rumah tetiba nyesal.. sadis kan??

Kalo korang perasan, promoter ni 1st soklan dia ialah "adik nak cari apa??".. Ok! Cara paling selamat korang tak nak jadi mangsa promoter tegar ialah berlakon yang korang semata nak tengok-tengok jer walaupun korang sememangnya nak beli benda tue dan jawab kat dia "Nak tengok-tengok jer!!".. I'allah korang akan selamat dari promotion barang-barang lain!!

Macammana korang boley selamat?? Macam ni.. kalo ada yang pernah kena, bila dia tanya nak cari apa dan korang jawab lotion contohnya.. konfem!!! konfem dia akan promote korang lotion-lotion yang ada.. owh, itu relax agy... tapi kalo dia promote lotion pastu dia kata kalo beli lotion ni dengan benda lain lagi satu ada offer.. [korang sedang masuk ke dalam perangkap sebenarnya...]..

So, bila ada offer macam tue... fikir betul-betul barang yang lagi satu tue korang betul-betul perlu ke tak??? kalo perlu, tanpa segan silu korang bley beli jer offer macam tue sebab untung la ader diskaun.. Tapi kalo barang lagi satu tue x perlu.. mulalah korang rasa menyesal bila dah sampai rumah...

Makanya, bila dia mula promote jer offer-offer tue... dengan tegas korang cakap "nak lotion jer" atau dengan slumber korang cakap "xnaklah~~" ... Kalo dia sibuk nak promote-promote agy.. mula jalan 2,3 langkah dan tanya "nak bayar ni kat mana??".. I'allah korang selamat...

Ada satu kes, member MG kena.. promoter tue paksa-paksa beli produk kecantikan.. masalahnya dia kritik la muka banyak jerawat, muka minyak, muka jeragat, muka kasar, dan ntah apa-apa lagi lah... haih.. panas la kawan MG dia kata camtue...Hermmm.. cmner nak lari ea klo cmni?? korang ader idea??
hihi... cer wat muka sedih pastu cakap "sedih saya akak cakap cam tue!!".. tsskk!!

Apa-apapun, jangan cepat gelabah...hati harus kering!!! Almaklumla promoter TEGAR tue!!!



5 comments:

Taufan Bin Ribut said...

lagi senang kalau promoter datang je belum sempat nak tanye kite blah dulu cepat2.hahahaha..

Entri Terkini : Tips berjimat ketika di hari raya #apeponboleh

Entri terdahulu : Shopping Raya yang sakan

Nana (phoged) said...

hahah... kena pasang mata helang r berjaga2 tgk promoter!!

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini nmpk je promoter teros lalu tmpt lain, tpi klu dia bagi kertas aini amik je, klu dia dah desak2 tu,.hanigin gak,.=p

namaakulynn said...

aaa. selalu je niiiii. tambah2 kalau nak beli pencuci muka ke apa. geram betoiii. tp biasanya mmg dah spot lokasi brg nak beli. terus sambar,n blah je. haha

Nana (phoged) said...

nurul aini: hihi.. samalah..
tpi kdg2 rs mls nk amk kertas tue
MG angkt tgn geleng kepala...
trus larik~~~ ;P

namaakulynn: haaa.. bijak2... mcm tue lg bgus!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...