Friday, October 21, 2011

Kerana parut ini!!

Hai..hai.. lama x hai kat sini.. hihi.. maaflah, MG tak sempat nak update blog.. anyway dah lebih sebulan MG accident.. trauma?? tak rasa trauma sebab MG tak berapa ingat apa yang berlaku time accident .. lagi pun, time buka mata.. tengok-tengok dah sampai depan a+ e hosp tanah merah.. MG tau MG keluar dari kenderaan tapi tak ingat jugak kenderaan apa yang hantar MG kesana.. kesimpulannya, nak cerita pun tak dapat sebab tak ingat.. hermm..

Anyway, since da sebulan lebih yang tinggal hanyalah parut dan rasa yang tak best bila nak kerut over-over.. dan tidur pun kena pilih side sebab parut kat kepala buatkan rasa tak sedap atau sakit bila tidur sebelah parut.. pengalaman yang meninggalkan parut kali ni sangat3lah tak best sebab terasa-rasa sengalnya... klo dulu, dah parut tue...dah tak kisah dah macam mana boleh dapat parut.. tapi parut kali ni agak saiko... dalam erti kata lain buat MG depress sebab dekat atas kening ... (susahlah sket nak buat over expression.. hihi)

Dah mula pengalaman negatif tue tadi, sekarang kita start yang positif plak lah... since bulan lepas da nak bg nama dah kat parut atas kening ni... gerhana scacinta atau nama glamornya eclipse scaluv... nak tau apa kebaikannya??? kalo tak nak pejam mata sekarang... hihi.. haaa,, pejam jangan tak pejam, pejam sampai tertido pun xper....

Ok..ok...Sebenarnya kebaikan sejak ada parut ni ialah... parut ni dah jadi macam marker atau penanda.. orang senang cam MG dan yang paling ketara.. scaluv ni da jadi macam pembuka bicara.. sejak praktikal sana sini... staf-staf situ akan tanya kena apa tue ?? sambil tangan tunjuk parut.. so, MG pun da penat ulang modal yang sama... nasib baek memang tak ingat apa jadi.. maka ceritanya pun pendek jugaklah.. haaa~

Bezanya ialah cara orang tue tanya... klo yang pendek, just tanya "kena apa tue?"... klo yang panjang sket, sambungan dia "macam mana ley eksiden?"... klo ader yang lebey concern agy, soklan seterusnya plak ialah "terhantuk kat mana tue? stereng ker?"... pastu an, ader yang siap tnya berbentuk solution agy "tak letak apa-apa ker?? gel gamat ker, bio oil ker??"..

nahhhh.... sangat concern kan mereka!!!! sweet errr ase.. cam orang caring plak...

(tapi ader jer yang tanya pun buat sakit hati jer... sebab suka buat kesimpulan sendiri-sendiri... eh..eh... suka hati ja..tapi xperlah.. malas nak cerita sini!!)

so, imbasan kembali malam kejadian, setelah dirawat dekat a+ e.. so gini lah rupa waktu kena tahan kat ward...

sob..sob... sebab ni lah.. muka expressless skrg!!
senyum xder hal!!! kerut yang susah sangat!!


tengok ni branula pink comel..
tapi sakit kot time doktor attempt nak buat line... T_T
so, bila tengok doktor attempt buat line skrg terus teringat!!!
sakit dowh!!!
(but still, difficult line...doktor 2,3 orang attempt.. mak aiii...
x sanggup dowh nak tengok orang len kena..)

Apa-apa pun... benda dah jadi tetap dah jadi... sedangkan tempat terjatuh lagi kan teringat!! so, my pesanan terakhir is... always check ur tayar kereta before u drive... sebab ni la punca MG eksiden.. tayar yang botak!! terima kasih tuan penyewa kereta!! i had a very good lesson after all!!

4 comments:

aBANgZAI said...

kerana parut kening you bertambah panjang...
;)
Alhamdulillah..parut je..xde patah2
tapi kena kurang sket duit hantaran... muka dah calar..agagagagaga XD

Nana (phoged) said...

mmg bersyukur sbb selamat
bab kurang hantaran tue yg x gemar tue..
waaa~~~

fatin adawiah said...

wah xtau pun nana xcdent..huhu alhmdulillah xteruk or ptah ape2 ker kan..ni yg neves nak bwk keta nie..hu3

anyway.tke cre ye nana^6 moga parut 2 jd comel loh..hehe

Nana (phoged) said...

ngee.. da sebulan lebey da pn..
bawa keta baek2 yer
klo keta xder masalah ok jer
hoho... mnta2 scaluv comel yer..
amin~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...