Thursday, November 10, 2011

Sembang : Impak servis yang bagus!!


Salam Aidil Adha readers... cuba ingat balik bila-bila masa lah yang korang bley ingat tentang orang bekerja yang bagi servis yang bagus.. especially orang yang over the counter lah kan.. dengan moto 'customers always right' atau 'budi bahasa budaya kita'...haaa..tetapi isunya, berapa ramai yang korang jumpa yang servis dia memang vavavoom dowh~~

Ok fine, let me tell you a story about me.. erk, baca dulu..baca dulu.. ok, not exactly bout me tapi bout me and service provider lah... 1stly, a story bout MG going to have facial.. cerita dia macam ni, last time pergi facial dekat this fella, should i name her kak A lah yer... masa first time pergi kedai kak A ni ofcoz la dia x kenal MG.. tapi dia sangatlah peramah.. (some people mungkin kata, yerla,, kita nak bagi dia duit kan...haruslah dia layan baik..yer x??)
tapi sebab MG pun mulut ni ringan nak sembang bila jumpa orang peramah macam kak A ni.. so, sepanjang facial tue kak A ader la tanya sket2 pasal MG.. first time pergi dah suka... sebabnya, dia pnya tempat selesa... cara dia facial best (x beza dengan orang len pun), tapi kak A ni bezanya, dia akan buat MG rasa mentally prepared dengan apa dia nak buat.. untuk readers yang pernah pergi facial mesti tau yang biasanya mata akan ditutup dengan kapas untuk sesetengah proses facial.. so, rasa macam blind and xtau apa orang tengah atau akan buat.. tapi kak A, dia akan cakap dia akan buat apa, apa dan apa.. So, saya suka cara kak A punya servis. my reason is simple, bcoz at least i know what people are doing to me.. ahaaa~~

okeh.. my first time facial dengan kak A sebelum raya aidilfitri and my second time is lepas raya haji.. dengan senggang masa ni.. maybe most of service provider dah lupa customer diorang.. kan..kan??? tapi, yang buat MG kagum ialah, kak A ingat MG.. dia ingat MG belajar dekat kubang kerian and dia ingat first time MG datang dulu.. woweee... kak A memang buat MG kagum.. n last before balik, kak A ingat jugak nama MG yang mana bila dia buka balik buku senarai nama customer dia.. can u see mcmmn kak A tinggalkan a good impression on me... buatkan MG x rasa nak pergi kedai laen okeh...

2nd story is about, kedai siam yang jual baju.. owh, bukan semua kedai siam macam kedai siam ni yerr... kedai siam X lah kita panggil yer.. pernah x korang pergi window shopping ... mestila pernah kan... bila window shoppin kita usha2 dulu and fikir nak beli ker x.. tapi pernah tak korang pergi kedai and orang yang jaga kedai tue layan korang macam korang ni ada masalah plak dengan dia.. so, ni my story of going to kedai X... pergi tengok-tengok kalau-kalau ader yang berkenan di hati.. and bila nak tanya orang yang jaga kedai tue.. dia jawab macam harreeemm agy.. pernah x..pernah x korang kena macam tue jugak?? eh, kita tanya baek-baek kot.... per salah kalau dia jawab baik2.. and then bila nak kuar dari kedai dia, dia sibuk la bercakap-cakap dengan penjaga kedai kat kedai sebelah.. amender la.. ingat orang nak datang merompak ker aper.. geram plak aserr...
and then, lepas-lepas kejadian tue terus x rasa nk singgah kedai tue dah...

so, readers.. ader pernah rasa kejadian-kejadian macam ni.. share me your entry k~~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...