Sunday, November 6, 2011

when i told mama "ma, gatal tapak kaki!!!"


hey ho..hey ho.. pekabar yer korang.. baek ker raya2 ni... harap sumer tengah bergembira la eh.. anyway, perrnah x korang terdengar atau tahu tentang kononnya kalau gatal tapak tangan and kaki ni ada makna tertentu.. pernah tak?? pernah tak??

dulu kan, MG pernah gatal tapak tangan kiri selama lebih kurang seminggu jugak... lepas tue kan, my phone hilang sebab kena seluk poket time naek bas nak balik rumah.. gila skillful punya pencuri... kejap jer kot berhimpit nak naek bas tue.. sempat plak dia seluk.. tapi poket baju kurung sekolah kan senang nak seluk....sedey gila phone hilang time tue.. sobz..

oho..itu cerita lama, just now... my tapak kaki kiri rasa gatal, kebetulan berdiri depan mama... so, i tell her lah, "ma, gatal tapak kaki".. ma pun tanya "kiri ker kanan??" .. MG jawab "kiri"..ma pun jawab "kiri xtau"...
(heh??? what's d purpose of asking kiri or kanan kalau x tau salah satu maksudnya?? pelik btollah mama nie...)

so, i've google and jumpa kalau gatal tapak kaki ni maksudnya nak pergi berjalan... tak state spesifik lak kaki kiri or kanan..so, sama jer kot kiri or kanan..haaa, time raya ni kan.. ofcoz la nak pergi jalan... hihi~

then tetiba gatal tapak tangan kanan, so bagitau kat ma..."ma, gatal tapak tangan kanan!!"....
Da tau da nak dapat duit ni tapi saja nak bagitau ma.. and dia jawab aper tau??? haaaa... dia jawab "sok, g umah tok njang dia nak bagi duit raya kot!!"
(okeh, jawapan ma kelakar tapi ader btoinya... )

korang gatal kat mana plak lepas baca entry nie ha??

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...