Wednesday, June 13, 2012

Dilema jamban!!

-Gambar googled yang comel untuk elak reader muntah hijau-

Buenas noches (Good evening) my lovely readers, hari-hari dalam dilema tapi tak terlawan kalau nak dibandingkan dilema jamban. Ehem, sabar.. jangan kerut dahi. Alkisah rupa dalam jamban tak perlulah diceritakan kerna semua sudah sedia maklum dengan al-najis, al-taik, al-terapung, al-tenggelam dan al-busuk.Untuk alkisah dilema jamban hari ini bakal menceritakan alkisahnya barang-barang tersayang dan terbaru blup, blup,blup jatuh dalam lubang jamban. Huh..tragis okey!! 

Situasi 1- Masuk jamban bersama hajat.. sesudah hajat dengan kelegaan maksimas dengan iringan bunyi 'blup' sehinggakan muncul tanda soal besar membuatkan mata tercari-cari... Owh, dompet dalam poket dah lompat somersault dengan terjunan cemerlang ke dalam lubang jamban. Huh, DILEMA! Nak selamatkan ker tak??

Situasi 2- Masuk jamban tergopoh-gapah... bwerrrkkkkk!!! muntah hijau dua tiga empat round pun tak cukup lagi... Masuk round ke enam, 'blup'... Huh, DILEMA! Tak sanggup nak selamatkan.kalau cermin mata yang sangkut kat baju tetiba kepingin nak berenang dalam lubang jamban. Say 'bye-bye' to those newly bought spectacles... 

Situasi 3- Almukadimah al seperti di atas yer (masuk jamban dengan hajat gitue) and blup blup blup blup... berbuih kalau tetiba ader orang call time phone jatuh dalam lubang jamban.. Hohoho... Al sadis tak mampu nak seluk lubang jamban tue..Mesti sedih gila tengok phone mati syahid dalam lubang jamban kan?? My roommate dah berkabung dah minggu lepas sebab phone dia pilih untuk berkubur dalam lubang jamban... Hey, easy go, easy come.. haaa..da beli phone baru dah dia.... Yang patah tumbuh hilang berganti la terrr!!! 

Ini cerita barang-barang berharga yang takdirnya berakhir di lubang jamban... Kalau jatuh longkang dalam, sanggup lagi masuk sekerat dada alahai.. tapi kalau lubang jamban?? Jangankan tangan, jari pun belum tentu sanggup masuk... ahai cek mek molek...

So, there you go alkisah dilema jamban... Antara sanggup atau tidak... Kalau bercinta kononnya lautan api sanggup kau renangi, inikan pula semangkuk air jamban... That all for today, tadeluu.. nos vemos (see ya)...





-Kalau meow pun pilih lubang jamban?? acaner??-


---->

2 comments:

JIJI YU said...

stekden jah tu brg jatuh dalam jamban..leh selok masuk lagi

Arryana Nasution said...

wahhhhh....
sanggup selok ka??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...