Monday, September 17, 2012

15 September 2012 - My ex-wife engagement

 

Assalammualaikum w.b.t dan Salam Syawal. Pada tarikh yang telah tersebut telah selamat sudah majlis pertunangan Amira Raudhah Hj Abdullah bersama pasangannya yang dikenali dengan nama Armz (malas nak ingat nama penuh yang tersebut). Dengan ini MG mengambil kesempatan yang ada mengucapkan Selamat bertunang, selamat bakal berkahwin tahun depan, selamat dunia akhirat, selamat selamat selamat dan semoga semuanya selamat lebih-lebih lagi dengan doa selamat. 

Makanya, sempena majlis insan tersebut yang telah disebut, MG bersama-sama rakan taulan yang disebut telah di'ragging' yang disebut untuk melukis props yang comel-comel dan yang tak berapa comel untuk bermain-main pada hari yang telah disebut. Jeng..jeng..jeng.. dipersembahkan props in the making>>>

-Hasil tangan Hazwanita-

Dengan berakhirnya majlis yang telah disebut, makanya bergabunglah dua keluarga menjadi satu keluarga yang lebih besar, aman, makmur, bahagia... insyaallah hendaknya.. tapi besar ker tidak??? hah tengoklah sendiri kalau dah ada 2 mak, 2 ayah dah jadi begini>>>

(+ 2 mak + 2 ayah)

And then kalau adik beradik sendiri tambah adik beradik tunang... makanya, kebabommm>>
(double madness or happiness)

Dan seperti yang telah disebut sebelumnya alkisah props itu tujuannya untuk menggila beginilah>>>
-Tangan anak saudara tolong pegang props pun boley-

-Detektif & Kes pumbunuhan yang menyedihkan oleh penjahat bermuka jahat-

-Tunang pun kira single meyh- kalau taken harus muka sedihlah xley dah ngorat pakwe ensem-

-Am I in love with them?? ofcoz not!!!-

-Saksikan pari menukar yang disebut menjadi sexy!! yaww..yaww..-

-Detektif & siri setan patut ditembak mati aja!!! -

-Errr... apacer?? apa celop??-

-Detektif yang terbunuh setelah mengetahui identiti pembunuh-

-Opps i'm single with a mischievous devil-

-Tangan anak saudara kat belakang cuba tambah tanduk setan..ohooo-

-omaigod gedik siot!! endure jer lah nokss-

Kehidupan ini tiada yang kekal abadi, umpamanya roda sekejap kau di atas sekejap di bawah, penuh suka duka. Disaat bertemunya kamu dengan pasanganmu yang sudi bersama susah senang, hargailah dan terimalah dia seadanya.Disaat kabur pandanganmu, fikiranmu maka istikharahlah memohon petunjuk ilahi.. Insyaallah dengan kehendaknya diperlihatkan jodohmu dan yakinlah kamu dengan jodohmu itu.Sesungguhnya Allah mengetahui apa yang kamu tidak ketahui..

Pesanan penaip: Sesungguhnya perkahwinan itu menjaga pandangan dan menjaga kehormatan....


5 comments:

JIJI YU said...

boh..secaro seriesnya nok tnyo ni..plamin tu dio tepoh mano eh..nk nikoh dh ni

JIJI YU said...

boh..secaro seriesnya nok tnyo ni..plamin tu dio tepoh mano eh..nk nikoh dh ni

zulhilmi tempoyak said...

hmmm.. tp knp x wife..??

Arryana Nasution said...

Jiji Yu: sorrylah, lupa lak nak tanya dia amik pelamin kat sapa.. nanti da tnya MG bgtau

Zulhilmi tempoyak: Hehe.. dulu kami rumet... lepas da x jd rumet.. title dia tukar jadi ex-wife.. xder aper pun.. saja2 merepek sesama kami~

zulhilmi tempoyak said...

ohhh... nmpk merepek tu.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...