Saturday, September 22, 2012

20 September 2012 - Mama layankan ajer anak dia

-My bouquet of flower for convocation-

Assalammualaikum dan Salam sayang semua. Makanya ini perihal semalam yang tak sempat untuk di postkan makanya terlanjur ia di post hari ini. Mama bercadang nak belikan MG bunga untuk konvo 21 September 2012 tetapi setelah di survey-survey harga bunga yang melampau mahalnya (fine la mahal sebab sewa tapak mahal..... -_-" ). So, MG suggest "Ma, kalau ma beli bunga gubah untuk Na, lagi Na suka.. nanti Na bley cakap bunga ni mak aku gubah ooo, kau ader?? xder kan??" (ohooo...kantoi perangai buruk!!).

Tapi mama malas layan, masih dia bercadang nak beli bunga yang mahal ntah apa-apa tue and planning nak beli fresh flowers pun ada.. aduh, tak tahan lama la fresh flowers... takkan nak simpan yang kering agy kot..  Owh yes, emangnya cantik, wangi dan menarik tapi untuk tiga empat hari bleyla....


-Bayar dulu la babe.. Maner ader benda free-

Makanya, mama layankan ajer survey-survey bunga di kedai dari dalam USM sampailah sekitar Bayan Baru dan akhirnya telah membeli 9 kuntum bunga Matahari untuk di wrap cantik-cantik tuan kedai tetapi oleh sebab kedai dia dah nak tutup maka mama terpaksalah wrap sendiri. Tapi, it turn out nice.. Hooray for mama.. bley apply kerja wrap bunga dah pasni.. So, that's how I got my bouquet for my convocation. And the most important thing is the thought that counts and "Bunga aku mak aku gubah sendiri, kau ader?? tak ader kan??". Hahaha!!! :P

p/s: My upper eyelid asyik berkelip jer dari minggu lepas, orang kata ada orang jauh atau lama terpisah teringin nak jumpa.. Pesanan MG "Come on, meh jumpa cepat-cepat...Letih dah layankan mata yang asyik berkedip-kedip ni"...

Signing out... Adios!!

2 comments:

zulhilmi tempoyak said...

ok. 20 my convo... dtg pls... bwk bunga tu..hahaha

Arryana Nasution said...

hahah..
maner aci..
konvo kat ner?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...