Tuesday, September 25, 2012

21 September 2012 - My Convocation Day

-Dah macam nak jual produk plak.. hihi-

Assalammualaikum dan Salam inspirasi. Dalam kesempatan masih ada hembusan nafas dan nyawa dalam jasad ini, akan kupersembahkan My Convocation Day.. tadadadadaaa~~ (Sila buat tone TV3 Banananana~~). Setelah penat memikirkan urusan konvo dan exam LJM (Lembaga Jururawat Malaysia) dan mengembara dari Penang turun Kelantan untuk LJM & then turun Penang untuk konvo plak.. Habis spoiled plan nak melepak. Banyak pulak benda kena uruskan.. omaigod!! So, please yer adik-adik bila dah final year & nak graduate nanti, silalah pastikan:-
  1. Resume dah ready untuk apply kerja supaya anda tak kebosanan tanam anggur dan bina badan di rumah.
  2. Surat referee dah minta from lecturer yang rapat-rapat tue.
  3. Dokumen rasmi (IC, sijil lahir, sijil & transkrip) ready-> budak nursing guna untuk daftar LJM. And kalau fotostat muet tue silalah fotostat secara menegak dan pastikan salinan IC anda jelas dan benar untuk mengelakkan upacara berulang-alik ke kedai fotostat dan pembaziran wang secara terbuka
  4. Tiada hutang dengan bendahari & perpustakaan.. Buku perpustakaan dah pulangkan. (Tak settle tak boleh ambil skrol tahu??)
  5. Apa-apa urusan yang perlu untuk konvo settle -> mana la tau kena jawab survey macam kami jugak (siap kena bawa print slip lagi untuk ambil skrol nanti..)
And then preparation untuk hari konvo anda :-
  1. Tarikh konvo perlulah tahu agar insan-insan yang ingin anda jemput boleh memohon cuti untuk datang pada hari konvo anda..
  2. Tiket konvo adalah perlu untuk insan-insan yang dijemput dibenarkan masuk ke dewan secara terhormat (Tak ada tiket tak boleh masuk tahu??)
  3. Jubah konvo perlulah di ambil sendiri atau diwakilkan.. (Kalau tak ada jubah macammana nak konvo kan??)
  4. Baju konvo (ini lah yang pakat kecoh kat FB nak cari baju konvo sampai MG pun terasuk sekali untuk beli baju baru untuk konvo... GIRLSS!!). My advice, suh parents pakai baju warna rare sikit.. senang nak detect dalam ramai-ramai. Ini serius (buat nada wonderpet tahu??)... Bukannya apa, sebab hari konvo terlalu ramai sangat orang, nanti cari parents sendiri pun susah.. Me myself tak ada gambar konvo with batchmate sebab tak plan nak tangkap gambar sesama lepas terima skrol.. Then, balik pakat-pakat touching sebab tak sempat jumpa..Sadis kan??
  5. Survey servis fotografi yang ada.. konvo bukannya tiap-tiap hari kan. So, choose wisely. Sila titikberatkan pakej yang ditawarkan berdasarkan harga, saiz gambar, bilangan gambar, kualiti gambar & frame yang dia offer.. My advice, carilah yang kualiti gambar bagus bukan bayar mahal-mahal untuk gambar cokia-cokia.. Go through koleksi printed yang dia ada for your references. For sure you can compare all their artwork from all yang you all dah survey.. 

So,that it.. Let's roll on my convo's photos>>>


-My coursemate namelist-


-DTSP- Dewan Tunku Syed Putra, USM-


-Fresh flowers pun ada jual on Convocation Day-


-With the Lovely Ain-


-With the Cute Dinie-


-With Pqa & Adawiah-


-With Rodiyah, Pqa & Atin-


-Ainor, my ex-rumet-


-With The Lovable Tehah-


-With The Pretty Emmy-


-With The Lovable Ika-


-With The Cute Datin-



-With The Lovely Farhan-


-He gave me my scroll-


 
-And I'm officially graduate \(^_^)/-

tadeluu~~

10 comments:

-misz zela- said...

congrats arryana,da lama xsinggah ur blog...=)
btw detail no 4, really happen to me..bila nak bt clearance dkt library, rupanya ad hutang 40sen.agak malu disitu.xtaw denda abad bila ntah y xbayar lgi.... again tahniah yup...

Joel Leslie said...

congratulations! :)

Joel Leslie said...

congratulations! :)

Arryana Nasution said...

thanks singgah -misz zela-.
Disaster kan bila kena ulang alik ke sana ke sini semata-mata ada hutang tertunggak..
Masalah kitorang haritue, dah bayar tapi sistem tak update.. Lagi stress.

Thanks Joel Leslie

Shazwani Ramly said...

bila camni, terasa bg inspirasi nk blaja betul betul (: cantik akak. tahniah dh graduted.

Arryana Nasution said...

Shazwani Ramly: Wahh..
macam tue la nak dengar..
Good luck dear..
Belajar untuk manfaat..
bukan sekadar untuk exam saja okeh...

shafiqabdshukor said...

tahniah..

Arryana Nasution said...

Thanks shafiqabdshukor :)

Un Phat Lee said...

Tahniah. Nnt gua hntar bunga eh. Haha

Arryana Nasution said...

btoi ni??
jnji???
thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...