Tuesday, October 2, 2012

RM800 untuk siapa??


-Hanya gambar hiasan.. :P -


Asslammualaikum dan Salam Oktober yang belum ada tragedi.. Owh..dah tak sabar nak tahu pasal RM800 yer?? MG dapat call daripada Sis Milin yang mencari graduan-graduan berijazah daripada IPTA ataupun IPTS daripada mana-mana bidang dengan CGPA 2.30 - 3.00, tidak bekerja dan berkeinginan mendapatkan pekerjaan dan meningkatkan prestasi diri untuk menyertai "Graduate Career Accelerated Program" atau CGAP yang diinspirasikan Jabatan Perdana Menteri.

Program ini diiktiraf Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dibantu MY-Partners, akan dikendalikan dalam bahasa inggeris selama 6 minggu dan peserta akan diberikan elaun sebanyak RM800 melalui akaun Maybank. 

Program selama 5 hari seminggu ini bermula jam 9.00 pagi sehingga jam 6.00 petang, tidak termasuk cuti umum dimana setiap kelas akan dikendalikan seorang pengajar bersama 35 peserta dimana sijil akan dikeluarkan oleh pihak SEGI Universiti.

Bagi mereka yang berminat bolehlah sediakn
  1. Salinan IC
  2. Salinan sijil berijazah beserta transkrip
  3. Salinan akaun Maybank
  4. Salinan resume
  5. 4 keping salinan gambar pasport
Beberapa kemudahan seperti asrama, perpustakaan, akses internet dan makmak komputer akan disediakan semasa program.

Antara modul program adalah:-

  1. Principles of global customer service
  2. Principles of global customer communication
  3. The global communication proffesional
  4. New professional entrepreneur
  5. The new global technical professional
  6. The new global corporate professional
  7. Mind assault program
  8. Global business English
  9. Problem Solving, decision making and critical thinking
  10. Professional grooming and business etiquette
  11. Project management
Selain itu, akan diadakan sesi temuduga dan Karnival Kerjaya meliputi bidang telekomunikasi, media, perlancongan, kewangan dan peruncitan.

Berminatkah??
Program ini akan bermula pada 15/10/2012-23/11/2012 dan pendaftaran adalah percuma!!! ya kawan-kawan PERCUMA!!

Kepada yang dah excited nak join, 
emailkan resume pada nuramilinwardina@ymail.com atau
hubungi Nuramilin : 017-6657645

14 comments:

-misz zela- said...

I done this program already.mmg bagus =)

Arryana Nasution said...

really??
that's great!!
saya x boley join..
so, saya tolong org join.. hihi!!

-misz zela- said...

yap.ingt tak entri sy psal mjlis konvo tu.yg awk tnye y jubah saya ada biru and merah. yang gambar jubah biru tu, graduation untuk prgram GCAP ni lah...kami dah start during Ramadhan and then sambung balik after raya..for me, progrm tu mmg not bad lah..y awk xleh join?

Arryana Nasution said...

wahhh..siap ada majlis konvo lagi
x aci...dah r 6 minggu ja
sebab CGPA saya x qualified utk join program nie .. hihi (^_^)

-misz zela- said...

yap.macm the real one plak tu, convo nye.. owhh ur pointer atas 3 yup, act ikutkan kiteorg pon xqualified, sebb progrm ni provided pd cgpa 2.50 to 3.00, tapi ktorg apply je, and then dapat joi. MyPartner, organizer prgrm tu bt surat pd kementrian utk approvekn yg 3.00 above join.if u btl2 nak join, cbe try request. Rugi xjoin.ddk blaja,msk klas then dpt rm800 with professional english cert. =)

Arryana Nasution said...

owh really?? sebab time cakap ngn Sis Milin aritue, dia mcm nk bg peluang to the others.. if that so, nanti i tanya dia balik..
ramai ker yang direcruit utk keja time program tue??

MiszCuppaholics said...

yup.ikutkan mmg cmtu, tp just try ur luck, mana taw boleh join =). last time upnm jd tn rumah utk prgrm tu, my class untuk GCAP ada dalam 17 orang, xramai dpt join wktu tu, sbb tgh buln puasa kan.so dorg mls balik u. a weeks before prgrm tu tamat, dorg akan bt career fair, and pggil private compny mcm honda, proton etc utk walk in interview...

Arryana Nasution said...

wahhh....cool.. i'll give her a call tomorrow.. thanks zela.. \(^_^)/

-misz zela- said...

sori log in akaun blog lain plak.terlpe nak log out,huhu mybad.okay bttr try. welkom=)

Arryana Nasution said...

hahah..no biggie..
patutla tgk ayat mcm sambungan tapi ikon laen.. :P

-misz zela- said...

*malu* =P

Arryana Nasution said...

hahah... xyah la malu ngn sayer~

Atiqah sa'ahiry said...

thanks review pasal GCAP

Arryana Nasution said...

Your most welcome (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...