Friday, December 7, 2012

- ABADIKAN 2012 - PART 3


Assalammualaikum dan salam ceria semua..
Part 3 plak... aci tak?? Final year tahun yang stress tahu?? Kalau tak nangis sebab tension tue tipu!! kalau tak nangis depan orang mesti ada gak nangis senyap-senyap dalam shower, sebelum tidur atau tak pun cover  sambil tengok movie sedih-sedih.. kan..kan?? hahah.

Tapi dalam tahun yang bapak giler stress ni lah MG jumpa banyak kawan-kawan baru tanpa mengira usia dan pangkat.. tua muda, student pegawai or apa-apa jer background diorang. Makin tua, kita kena belajar macam mana nak bergaul dengan orang. Lain orang lain cara.. be professional in what ever you do.. and pandai-pandailah bawa diri walau kena campak kat mana pun. You can be easy going tapi bila orang dah mula pijak kepala, be firm and be strict!!!

So, this is the year MG kenal geng-geng STK (Sek Tok Kijo) dan mula rapat dengan Abe Long & Abe Su. Haaa.. mula kenal pun dah start dengan penipuan.. hehehe.. First time kenal dengan Abe Long dekat Restoran Selera Che Siti, pergi makan lepas first time shoot / lipak dengan geng-geng STK. Oleh sebab nak cover trace-trace lipak, diorang cakap la tetiba terjumpa MG kat restoran ni sedangkan baru lepas abes upacara lipak-melipak.. First time kenal Abe Long pun siap shoot time tengah-tengah makan.. kelakar jer rasa.. Well, sebab bagi diorang kamera ni bukan sekadar hobi tapi tabiat.. 


Abe Su plak kenal kemudian-kemudian.. Kalau tak kena buli, tak kena kelentong and tak kena paksa makan sampai habis dengan diorang memang tak sah.. Adoyai... bak kata diorang "Aku kan abang!!".. Oleh sebab MG anak tunggal, ada diorang ni happy rasa.. Well, ada abang kita boleh peras ugut .. hahah.. Jangan nak tipu nak kata korang tak pernah peras ugut abang-abang korang!!! tipu!! tipu!!! 


Tabiat kitorang tiap-tiap minggu ialah acara lipak-melipak orang lain.. Pandai lipak pandai simpan lah kan... Bila dah up gambar baru bley ngaku... hihi.. Tapi pengalaman ambo, nak tipu hidung Abe Less yang paling payah sekali.. Kecut ambo nak cover ... kih kih kih... tanya supo inspektor sahab.. *ala-ala atok jangan saman*


Bak kata Abe Less, lepas shoot ngan diorang nanti, my frenlist kat FB mesti jadi 5K.. memang btollah... walaupun ada yang remove-remove.. tak per..tak kisah... kita approve orang lain yang sudi jadi kawan plak... *yang patah tumbuh hilang berganti*.. tak gitue?? Add me at ur own risk.. i'm a talented stalker.. muahaha...


Macam biasa, tahun ni pun celebrate birthday 3X.. tapi tak meriah sket sebab my fren busy sket tahun ni.. And more than 435 Bday wishes on my wall... I feel blessed!! diorang memang awesome.. sobs sobs... terharunyer.... Siap ada yang mainkan piano Bday song lagi untuk MG... huuuu... nak nangis kalo ingat-ingat balik.... sweetnyer diorang...

video

Dan masa susah senang bersama kawan-kawan korang pun mesti terngiang-ngiang kan.. ada kawan-kawan yang sehati sejiwa pun boleh buat korang happy. Dulu ada one time my two frenz giat komen kat status FB.. bila MG celah, unexpected dua-dua pun keep mention my name at the same time.. hahah... tergolek-golek suka bila tengok notification... 


 I'm  surely gonna miss them both \(^_^)/..


Bye..bye...




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...